top of page

Tvarohový koláč bez kvasníc (bezlepkový)

Aktualizováno: 15. 10. 2021


Dnes by som vám chcela dať tip na to, čo chutné si môžete upiecť, ak sa snažíte držať nízkosacharidovo, prípadne ak z nejakého dôvodu nemôžete konzumovať lepok a kvasnice, z ktorých sú zväčša pripravované podobné koláčiky.

Základom tohto koláčika teda nie je klasická múka a ani kvasnice, ale mozzarela a tvaroh. Ďalšími ingredienciami je mandľová múka, kokosová múka a vajíčka. Koláčik nie je žiaľ vhodný pre tých, ktorým bola potvrdená alergia na mliečnu bielkovinu.



ree

Ingrediencie na prípravu receptu:

  • 1 mozzarella

  • 1 tvaroh (plnotučný)

  • 2 vajcia (ideálne z domáce)

  • 1 žĺtko

  • 60g mandľovej múky

  • 20g kokosovej múky

Na dochutenie: vanilkový extrakt, citrónovú kôru, hrozienka alebo škoricu


Keďže nepridávame do receptu kvasnice, tak nemusíme čakať, kým nám cesto vykysne, ale rovno prejdeme k príprave koláčiku:

1. rúru rozohrejeme na 180st.,

2. mozzarelu rozmixujeme spolu s vajíčkami,

3. do zmesi pridáme múky a necháme chvíľu postáť, aby sa múky pekne vsiakli do zmesy.

4. Medzitým si rozmiešame tvaroh so žĺtkom a dochutíme podľa toho čo máme radi. Ja som pridala vanilkový extrakt, citrónovú kôru a hrozienka.

5. Mozzarelovú zmes rozotrieme na plech na pečenie do tvaru koláča. Stred popritláčame trošku viac, aby boli okraje vyššie, tak ako vidíme na fotke nižšie




ree


6. Stred koláča potrieme tvarohovou zmesou a dáme piecť na cca 20 minút.



ree

Po 20 minútach je koláčik hotový :) Dobrú chuť!


Ak máte radi sladké, tak vyskúšajte moje bezlepkové a bezmliečne palacinky len z 2 ingrdiencií alebo tieto chutné guličky ku kávičke.

Komentáře


bottom of page