Z času na čas ma napadne vytiahnuť odšťavovač. Keďže sa snažím v čo najvyššej miere všetko recyklovať a nič z potravín nevyhadzovať tak mi bolo veľmi ľúto odpadovej masy, ktorú som vždy po odšťavení musela vyhadzovať do koša.
Nedávno ma ale napadlo vyrobiť z tejto masy chutné guľky. Bol to narýchlo vymyslený recept a teda musím povedať, že sa vydaril. Tak vyskúšajte aj vy!
Ingrediencie:
300g odpadu z odšťavovača (u mňa to bola naposledy mrkva, cvikla, stonkový zeler a zelené jablko)
1 vajíčko (ideálne domáce)
1PL ghee masla (používam České ghíčko)
1PL mandľového masla (napr. Slowladndia)
2ČL cejlónskej škorice (zn. Hanus)
20g kokosovej múky (napr. zn. Wolfberry)
Postup: je veľmi rýchly a jednoduchý. Rúru necháme rozohriať na 170°C. Zmes z odšťavovača zmiešame s vajíčkom, roztopeným ghee a mandľovým maslom, dochutíme škoricou a zasypeme kokosovou múkou. Všetko poriadne premiešame a necháme odpočívať, aby mala kokosová múka čas nasať vajíčko a zvyšnú vodu z ovocia a zeleniny.
Následne robíme z masy guľky, ktoré poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Guľky pečieme 20-30 minút.
Tip:
ak potrebujete do života viacej cukru, tak si ich môžete dochutiť napríklad javorovým sirupom alebo popučeným banánom.
guľky môžeme po vychladnutí zabaliť do krabičky a vziať so sebou na výlet.
Ak vás zaujímajú aj iné netradičné recepty, tak vyskúšajte napríklad túto zázvorovú limonádu. Počas horúcich dní je naozaj osviežujúca!
Všetky tipy z oblasti zdravia a zdravého životného štýlu nájdete na mojej FB stránke Výživou ku zdraviu.
Comments