Vyhledat
  • Lenka Petríková

Chutné guľky ku kávičke z netradičnej ingrediencie (bez lepku, bez mlieka)

Aktualizováno: zář 17

Z času na čas ma napadne vytiahnuť odšťavovač. Keďže sa snažím v čo najvyššej miere všetko recyklovať a nič z potravín nevyhadzovať tak mi bolo veľmi ľúto odpadovej masy, ktorú som vždy po odšťavení musela vyhadzovať do koša.


Nedávno ma ale napadlo vyrobiť z tejto masy chutné guľky. Bol to narýchlo vymyslený recept a teda musím povedať, že sa vydaril. Tak vyskúšajte aj vy!





Ingrediencie:

  • 300g odpadu z odšťavovača (u mňa to bola naposledy mrkva, cvikla, stonkový zeler a zelené jablko)

  • 1 vajíčko (ideálne domáce)

  • 1PL ghee masla (používam České ghíčko)

  • 1PL mandľového masla (napr. Slowladndia)

  • 2ČL cejlónskej škorice (zn. Hanus)

  • 20g kokosovej múky (napr. zn. Wolfberry)





Postup: je veľmi rýchly a jednoduchý. Rúru necháme rozohriať na 170°C. Zmes z odšťavovača zmiešame s vajíčkom, roztopeným ghee a mandľovým maslom, dochutíme škoricou a zasypeme kokosovou múkou. Všetko poriadne premiešame a necháme odpočívať, aby mala kokosová múka čas nasať vajíčko a zvyšnú vodu z ovocia a zeleniny.

Následne robíme z masy guľky, ktoré poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Guľky pečieme 20-30 minút.


Tip:

  • ak potrebujete do života viacej cukru, tak si ich môžete dochutiť napríklad javorovým sirupom alebo popučeným banánom.

  • guľky môžeme po vychladnutí zabaliť do krabičky a vziať so sebou na výlet.


Ak vás zaujímajú aj iné netradičné recepty, tak vyskúšajte napríklad túto zázvorovú limonádu. Počas horúcich dní je naozaj osviežujúca!


Všetky tipy z oblasti zdravia a zdravého životného štýlu nájdete na mojej FB stránke Výživou ku zdraviu.

307 zobrazení0 komentář

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše