top of page
Obrázek autoraLenka Petríková

Kakaovo - tvarohový koláčik (bez lepku, orechov a pridaného cukru)

Nedávno som v špajzke vykutrala zabudnutý kakaový prášok. Keďže som mala chuť na sladké, tak som začala kombinovať suroviny a výsledkom je tento chutný koláčik. Koláč si môžete upraviť podľa svojich preferencií chutí. Základom však ostáva tvaroh, bielka, kakao a ovocie.


Ingrediencie na moju verziu koláčiku:

  • 1 tvaroh,

  • 1 banán (môžete vynechať),

  • bielka zo 4ks väčších vajíčok alebo 5 menších,

  • 4 PL kakaa,

  • 2 PL kokosovej múky (môžete vynechať),

  • 2 KL prášku do pečiva,

  • štipka soli,

  • ovocie podľa chuti (čučoriedky do cesta, granátové jablko na dozdobenie).


Keďže mám rada rýchle a jednoduché recepty, tak aj tento koláč patrí k tým jednoduchším na prípravu.

Rozohrejeme si rúru na 170°C. Banán popučíme vidličkou, pridáme doňho tvaroh, kokosovú múku, prášok do pečiva, čučoriedky a kakaový prášok. Bielka oddelíme od žĺtok a vyšľaháme ich so štipkou soli do tuhého snehu. Do snehu pridáme veľmi opatrne tvarohovú zmes. Následne ceste prelejeme do tortovej formy a pečieme cca 45 minút. Hotový koláčik môžeme dozdobiť ovocím.


Tipy na záver

Ak sa snažíte dodržiavať nízkosacharidové stravovanie, tak vynechajte banán a cesto si dochuťte napr. erythritolom.

Ak máme radi sladšie dezerty, tak môžeme pridať aj med (3PL by mali stačiť).

Ak trpíte na intoleranciu laktózy, tak klasický tvaroh nahraďte bezlaktózovým.


V tom prípade, že sa zaujímate o recepty, ktoré sú vhodné pri rôznych alergiách/intoleranciách či tráviacich problémoch, tak sa prihláste na Odber noviniek (Newslettra) alebo sledujte moju FB stránku Lenka Petríková - Výživou ku zdraviu.

40 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Comments


bottom of page