Vyhledat
  • Lenka Petríková

Tvarohový koláč bez kvasníc (bezlepkový)

Aktualizováno: říj 15


Dnes by som vám chcela dať tip na to, čo chutné si môžete upiecť, ak sa snažíte držať nízkosacharidovo, prípadne ak z nejakého dôvodu nemôžete konzumovať lepok a kvasnice, z ktorých sú zväčša pripravované podobné koláčiky.

Základom tohto koláčika teda nie je klasická múka a ani kvasnice, ale mozzarela a tvaroh. Ďalšími ingredienciami je mandľová múka, kokosová múka a vajíčka. Koláčik nie je žiaľ vhodný pre tých, ktorým bola potvrdená alergia na mliečnu bielkovinu.




Ingrediencie na prípravu receptu:

  • 1 mozzarella

  • 1 tvaroh (plnotučný)

  • 2 vajcia (ideálne z domáce)

  • 1 žĺtko

  • 60g mandľovej múky

  • 20g kokosovej múky

Na dochutenie: vanilkový extrakt, citrónovú kôru, hrozienka alebo škoricu


Keďže nepridávame do receptu kvasnice, tak nemusíme čakať, kým nám cesto vykysne, ale rovno prejdeme k príprave koláčiku:

1. rúru rozohrejeme na 180st.,

2. mozzarelu rozmixujeme spolu s vajíčkami,

3. do zmesi pridáme múky a necháme chvíľu postáť, aby sa múky pekne vsiakli do zmesy.

4. Medzitým si rozmiešame tvaroh so žĺtkom a dochutíme podľa toho čo máme radi. Ja som pridala vanilkový extrakt, citrónovú kôru a hrozienka.

5. Mozzarelovú zmes rozotrieme na plech na pečenie do tvaru koláča. Stred popritláčame trošku viac, aby boli okraje vyššie, tak ako vidíme na fotke nižšie






6. Stred koláča potrieme tvarohovou zmesou a dáme piecť na cca 20 minút.




Po 20 minútach je koláčik hotový :) Dobrú chuť!


Ak máte radi sladké, tak vyskúšajte moje bezlepkové a bezmliečne palacinky len z 2 ingrdiencií alebo tieto chutné guličky ku kávičke.

59 zobrazení0 komentář

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše