Dnes by som vám chcela dať tip na to, čo chutné si môžete upiecť, ak sa snažíte držať nízkosacharidovo, prípadne ak z nejakého dôvodu nemôžete konzumovať lepok a kvasnice, z ktorých sú zväčša pripravované podobné koláčiky.
Základom tohto koláčika teda nie je klasická múka a ani kvasnice, ale mozzarela a tvaroh. Ďalšími ingredienciami je mandľová múka, kokosová múka a vajíčka. Koláčik nie je žiaľ vhodný pre tých, ktorým bola potvrdená alergia na mliečnu bielkovinu.
Ingrediencie na prípravu receptu:
1 mozzarella
1 tvaroh (plnotučný)
2 vajcia (ideálne z domáce)
1 žĺtko
60g mandľovej múky
20g kokosovej múky
Na dochutenie: vanilkový extrakt, citrónovú kôru, hrozienka alebo škoricu
Keďže nepridávame do receptu kvasnice, tak nemusíme čakať, kým nám cesto vykysne, ale rovno prejdeme k príprave koláčiku:
1. rúru rozohrejeme na 180st.,
2. mozzarelu rozmixujeme spolu s vajíčkami,
3. do zmesi pridáme múky a necháme chvíľu postáť, aby sa múky pekne vsiakli do zmesy.
4. Medzitým si rozmiešame tvaroh so žĺtkom a dochutíme podľa toho čo máme radi. Ja som pridala vanilkový extrakt, citrónovú kôru a hrozienka.
5. Mozzarelovú zmes rozotrieme na plech na pečenie do tvaru koláča. Stred popritláčame trošku viac, aby boli okraje vyššie, tak ako vidíme na fotke nižšie
6. Stred koláča potrieme tvarohovou zmesou a dáme piecť na cca 20 minút.
Po 20 minútach je koláčik hotový :) Dobrú chuť!
Ak máte radi sladké, tak vyskúšajte moje bezlepkové a bezmliečne palacinky len z 2 ingrdiencií alebo tieto chutné guličky ku kávičke.
Comments