Pečený šalát z ružičkového kelu

Rada pripravujem netradičné prílohy, ktoré sú nízkosacharidové. Tento šalát sa naozaj vydaril a odvtedy si ho pravidelne pripravujem či už ako hlavné jedlo alebo ako prílohu k inému jedlu. Ak sa snažíte ísť cestou rôznych terapeutických stravovacích protokolov, medzi ktoré patrí aj tzv. Autoimunitný protokol, tak odporúčam články venujúce sa tejto téme na mojom blogu.


Príprava tohto receptu si vyžaduje viacej času ako je to bežné u iných príloh, ale určite stojí za to ho vyskúšať.


Ingrediencie na prípravu:

  • ružičkový kel,

  • granátové jablko,

  • slanina,

  • mladá cibuľka,

  • lahôdkové droždie.



Postup:

rúru si rozohrejeme na 175°C. Ružičkový kel si očistíme a nakrájame na polovičky. Dáme piecť do rúry na cca 20minút, pričom môžeme podliať troškou vody. Kým sa nám kel pečie, nakrájame si slaninku na menšie kocky a cibuľku nakrájame najemno. Na panivici orestujeme slaninku s cibuľkou a chvíľu pred dopečením pridáme upečený ružičkový kel.

Dochutíme lahôdkovým droždím a granátovým jabĺčkom. Soľ už nepridávame pretože slanina je sama o sebe dosť slaná.


Tip na záver:

k tomuto šalátu sa vynikajúco hodí semiačkový chlebík bez múky, mlieka a kvasníc, ktorý si môžete pripraviť podľa receptu TU.


Ak aj vás zaujímajú netradičné recepty, dajte LIKE na FB stránku Lenka Petríková - Výživou ku zdraviu, prípadne sa prihláste na odber noviniek (Newsletter).

73 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše