Dávnejšie sme mali narodeninovú oslavu a výzva bola jasná - skúsiť pripraviť jedlo, ktoré budú môcť refluxáči a bezlepkáči. Ideálne aj nízkohistamínové a bez mliečnych produktov. A vznikol recept na bezlepkové mini pizze.
Ak hľadáte bezlepkové recepty, v ktorých nie sú používané bezlepkové mixy náhrad múk, tak by som vám odporučila prelúskať môj blog. Nájdete tam napríklad recept na bezlepkový tekvicový koláčik, prípadne na semiačkový chlebík bez kvasníc.
Ale naspäť k receptu na minni pizze.
Na cesto budeme potrebovať:
200g múky (použila som ryžovú),
100ml teplej vody,
štipka soli a cukru.
Na oblohu ako základ postačí cvikla, mrkva a ostatné ingrediencie podľa chuti a tolerancie, napr.: šunka, syr (delacto, prípadne kokosový )
Postup je nasledovný: z cesta som vyvaľkala mini pizze, na ktoré som dala pseudokečup (uvarená a rozmixovaná cvikla s mrkvou, dochutená soľou a troškou bazalky/oregana/saturejky/tymiánu). U nás obloha pozostávala zo šunky, mozzarely, hrášku a šampiónov. Mini pizze dáme piecť na 180°C a pečieme 10 min.
Potom čo sa pizza dopiekla, dozdobili sme ju brokolicovými klíčkami a posypali troškou lahôdkového droždia.
Dobrú chuť!
Comments